вторник, 4 июня 2013 г.

ტირამისუ

ინგრედიენტები:

·        კვერცხი 6 ცალი.
·     მასკაპონე 500 გრ.
·        არაჟანი 250 გრ.
·        ნაღები 35% 250 გრ.
·        შაქარი 200 გრ.
·        Lady  Finger ერთი შეკვრა
·        ყავა 6  კოზი (თუ აპარატის გვაქვს 400 მლ.ლ)
·        ვისკი 2 სუფრის კოვზი
·         მწარე კაკაო (ზემოდან მოსაყრელად)
მომზადება მარტივია :

1.     400 მლ ლიტრი წყალი 6 კოვზი ყავა რაც შეიძლება ძლიერი, დავატკბოთ სურვილის მიხედვით. ძალიან არა.( რადგან ფინგერებიც ტკბილია) დავამატოთ მაღალი ხარისხის კონიაკი ან ვისკი 2 სუფრის კოვზი.
2.     ექვსი კვერცხის ცილა და 150 გრ.შაქარი ავთქვიფოთ ცალე ბეზესავით.
3.     ნაღები ავთქვიფოთ შესქელებამდე, შევათქვიფოთ 2 კვერცხის ცილა, დავამატოთ არაჟანი, ფრთხილად შევურიოღ მასკარპონე მიღებული მასა ძალიან, ძალიან ფრთხილად შევურიოთ ბეზეს კრემი მზადაა.

 ვიქცევით შემდეგნაირად:


ავიღებთ შესაბამის ჭურჭელს  Lady  Finger -ებს სათითაოდ ამოვავლვთ წინასწარ გამზადებულ სითხეში ძალიან სწრაფად ამოვავლოთ რომ არ დაიშალოს. და დავალაგოთ  ჭურჭელში მოვასხათ კრემი მოვაყაროთ კაკაო. გავიმეოროთ მეორე ფენა. ზემოდან ისევ კაკაო ერთ ღამით შევდგად მაცივარში. (12 პორცია)


Комментариев нет:

Отправить комментарий