четверг, 12 ноября 2020 г.

ქლიავის ტარტი

 ინგრედიენტები ცომისთვის:

250 გ. ფქვილი

125 გ კარაქი

0,5 ჩ.კ. მარილი

100 გ. შაქარი

2 ს.კ. ნაღები

1 კვერცხი

ინგრედიენტები გულსართისთვის:
1კგ ქლიავი კურკის გარეშე
50გ ყავისფერი შაქარი

2 ს.კ. სახამებელი

(დარიჩინი/ლიმონის წვენი სურვილისამებრ)

მომზადება
ჯამში მოათვსეთ ფქვილი, ჩაახეხეთ კარაქი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ნაღები. კარგად აურიეთ და მოზილეთ. გააკეთეთ გუნდა. ცომს გადააფარეთ ცელოფანი და შეინახეთ მაცივარში (30 -60 წუთის განმავლობაში.)
  გავარჩიოთ ქლიავი ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარში შერეული სახამებელი და თან მუდმივად ურიეთ.(წინასწარ გავხსნათ სახამებელი წყალში) 
ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან. (დავაცადოთ ცოტა ხანი 5 წუთი) 
გავაბრტყელოთ ფორმაში ცომი, (24სმ დიამეტრის ფორმა) დავჩვლიტოთ ჩანგლით და მოვაწყოთ ცომზე შევდგათ გამოსაცხობათ ზედა ქვედა წვა 20 - 25 წუთი 

Комментариев нет:

Отправить комментарий