ინგრედიენტები ცომისთვის:
250 გ. ფქვილი
125 გ კარაქი
0,5 ჩ.კ. მარილი
100 გ. შაქარი
2 ს.კ. ნაღები
1 კვერცხი
ინგრედიენტები გულსართისთვის:
1კგ ქლიავი კურკის გარეშე
50გ ყავისფერი შაქარი
2 ს.კ. სახამებელი
(დარიჩინი/ლიმონის წვენი სურვილისამებრ)
მომზადება
ჯამში მოათვსეთ ფქვილი, ჩაახეხეთ კარაქი, დაუმატეთ შაქარი, მარილი და ნაღები. კარგად აურიეთ და მოზილეთ. გააკეთეთ გუნდა. ცომს გადააფარეთ ცელოფანი და შეინახეთ მაცივარში (30 -60 წუთის განმავლობაში.)
გავარჩიოთ ქლიავი ნელ-ნელა დაამატეთ შაქარში შერეული სახამებელი და თან მუდმივად ურიეთ.(წინასწარ გავხსნათ სახამებელი წყალში)
ცომი გამოიღეთ მაცივრიდან. (დავაცადოთ ცოტა ხანი 5 წუთი)
გავაბრტყელოთ ფორმაში ცომი, (24სმ დიამეტრის ფორმა) დავჩვლიტოთ ჩანგლით და მოვაწყოთ ცომზე შევდგათ გამოსაცხობათ ზედა ქვედა წვა 20 - 25 წუთი
Комментариев нет:
Отправить комментарий