ინგრედიენტები
წითელი ბულგარული წიწაკა 5 კგ
ძმარი 0.5 ლიტრი
ზეთი 0.5 ლიტრი
მარილი 5 სუფრის კოვზი
შაქარი 5 ჩაის კოვზი
ნიორი გატარებული(ზოგი წვრილად დაჭრილს უკეთებს.)
300 გრამი
ნიახური 1 მოზრდილი კონა
ოხრახუში 1 მოზრდილი კონა წვრილად დაჭრილი.
ნიორი გატარებული(ზოგი წვრილად დაჭრილს უკეთებს.)
300 გრამი
ნიახური 1 მოზრდილი კონა
ოხრახუში 1 მოზრდილი კონა წვრილად დაჭრილი.
შავი წიწაკის კეკლები 15 გრამი
ასპირინი 5 აბი.
მომზადების
წესი
წიწაკას მოვაცალოთ ყუნწები, გავჭრათ შუაზე გამოვაცალოთ თესლები გავრეცხოთ და გავაშროთ კარგად.
დავჭრათ მწვანილები წვრილად, შევურიოთ
დაფხვნილი ასპირინი, და აქვე გავატაროთ ან წვრილად დავჭრათ ნიორი.
ზეთი,
ძმარი, მარილი შაქარი, წიწაკის კეკელები მოვათავსოთ დიდ ქვაბში წამოვადუღოთ,
ჩავაწყოთ ნაწილ ნაწილ ბულგარული წიწაკები და მოვშუშოთ 3-5 წუთი, ოდნავ რო
შერბილდება ამოვაწყოთ თუშფალანზე.
წინასწარ მომზადებულ ქილებში ჯერ ჩავყაროთ წინასწარ დაჭრილი მწვანილი და
ნიორი დავაწყოთ წიწაკები ისევ მწვანილი და ნიორი და ასე გავიმეოროთ ისე რომ სამჯერ
მოგვიწიოს მწვანილის და ნიორი.
სტერილიზაცია 7 წუთი.

Комментариев нет:
Отправить комментарий