ინგრედიენტები
წიწაკა 10კგ
ძმარი 1ლიტრი
ზეთი 1ლიტრი
მარილი1ჭიქა
ნიორი გატარებული(ზოგი წვრილად დაჭრილს უკეთებს.)
300-400 გრამი
ნიახური 1 მოზრდილი კონა
ოხრახუში 1 მოზრდილი კონა წვრილად დაჭრილი.
დაფნის ფოთოლი 5 ცალი
შავი წიწაკა 1 ჩაის კოვზი
მომზადების
წესი
წიწაკა ყიდვიდან 1-2 დღე გავაჩეროთ, გავრეცხოთ
და გავაშროთ.
ზეთი მოვშუშოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ ძმარი (ძმარი თუ ძლიერია მაშინ ნაკლები დასჭირდება) და წამოვადუღოთ ორივე ერთად დავამატოთ დაფნა და წიწაკა შავი.,
მდუღარეს დავამატოთ მარილი. ვადუღოთ მარილი რომ დადნება ჩავყაროთ წიწაკა და ვურიოთ ფერს ოდნავ რო შიცვლის ამოვაწყოთ თუშფალანზე და მოვაყაროთ წინასწარ დაჭრილი მწვანილი და ნიორი ცხელ-ცხელის.
ზეთი მოვშუშოთ დიდ ქვაბში, დავასხათ ძმარი (ძმარი თუ ძლიერია მაშინ ნაკლები დასჭირდება) და წამოვადუღოთ ორივე ერთად დავამატოთ დაფნა და წიწაკა შავი.,
მდუღარეს დავამატოთ მარილი. ვადუღოთ მარილი რომ დადნება ჩავყაროთ წიწაკა და ვურიოთ ფერს ოდნავ რო შიცვლის ამოვაწყოთ თუშფალანზე და მოვაყაროთ წინასწარ დაჭრილი მწვანილი და ნიორი ცხელ-ცხელის.
ჩავასხათ ბანკებში და გავუეთოთ სტერილიზაცია. 7 წუთი.

Комментариев нет:
Отправить комментарий